Bevalling en kraamtijd

Tijdens je zwangerschap komt er een moment dat je moet besluiten waar je wilt bevallen. In het ziekenhuis of de vertrouwde sfeer van een thuisbevalling? Misschien een lastige keuze als je voor het eerst zwanger bent. Is je eerste bevalling moeilijk geweest, bijvoorbeeld na een keizersnee? Ook dan kan het zinvol zijn deel te nemen aan deze bijeenkomst, die wordt verzorgd door een verloskundige en kraamverzorgende.
Een goede voorbereiding op de bevalling kan veel onzekerheid wegnemen. We helpen je graag op weg door jouw vragen te beantwoorden. Wat heb ik thuis nodig, wanneer bel ik de verloskundige? Hoe merk ik dat de bevalling begonnen is, wat gebeurt er dan in mijn lichaam? Hoe komt de baby er precies uit? Ook bespreken we verschillende manieren van pijnbestrijding. In twee filmpjes zie je een bevalling en maak je kennis met de kraamzorg in Nederland. Na de pauze vertelt een kraamverzorgende over enkele praktische zaken als het opmaken van het bedje, het gebruik van de kruik en een speciale manier waarop je je baby kunt vasthouden en bewegen.

Deze cursus is ook interessant voor partners van zwangeren, zij zijn dan ook van harte welkom. Je mag natuurlijk ook een vriend(in) of familielid meenemen.

Tijdig aanmelden voorkomt teleurstellingen.

De bijeenkomst is gratis en wordt gegeven in het auditorium (route C29) van het MST.

 

Voor deelnemers van deze voorlichting is er nog een rondleiding op de verloskamers.

 

Wil je alleen een rondleiding op de verloskamers en geen voorlichtingsbijeenkomst Bevalling en Kraamtijd? Iedere laatste dinsdag van de maand van 18.30 – 19.30 uur is er in MST een rondleiding voor zwangeren. Je kunt je per e-mail aanmelden voor deze rondleiding. Stuur een mail naar viv@mst.nl

 

Vermeld daarin je: naam, adres en telefoonnummer datum waarop je de rondleiding wilt volgen.

 

Meer informatie:

Wil je meer weten over de rondleiding, kijk dan op www.mst.nl/vkc

 

 

uitprinten    |    tell a friend    |    terug naar overzicht

 

aanbieder(s) Verloskundigenpraktijk Het Uilennest,
Verloskundigenpraktijk Evy,
BTK kraamzorg
locatie Medisch Spectrum Twente, ingang Koningsplein 1
Koningstraat 1
7512 AG  Enschede
tijd 18:30 tot 21:30
data woensdag 29 mei 2019