Handige websites

 

www.loes.nl

Loes is het gezicht van de opvoedondersteuning binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin in jouw gemeente. Geeft advies door middel van medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij het jeugdbeleid. Zij volgden een speciale training Triple P, zodat ze jou als ouder/verzorger de beste ondersteuning kunnen bieden. Door Loes in te zetten geeft jouw gemeente invulling aan de landelijke opdracht van het Ministerie voor Jeugd en Gezin, om per gemeente één, centraal punt te ontwikkelen waar ouders/verzorgers terecht kunnen met al hun opvoedvragen en/of –problemen.

 

www.deverloskundige.nl

Deze website, "De Verloskundige", begeleidt je vóór, tijdens en na je zwangerschap. Ze adviseert je tijdens deze belangrijke periode. Zij werkt aan de beste zorg voor jou en je baby. De website is gemaakt door de beroepsvereniging van verloskundigen (KNOV), met als doel jou te ondersteunen met deskundige en betrouwbare informatie

 

www.moedersvoormoeders.nl

 De organisatie Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit de urine van deze vrouwen wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven verwerkt tot geneesmiddelen, die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

 

www.CJG.nl
Op deze website staat veel betrouwbare (gevalideerde) informatie over kinderwens, zwanger zijn en baby’s.
Ook is er informatie opgenomen over de groei en ontwikkeling van week tot week:

 

www.zwangerwijzer.nl

De meeste zwangerschappen verlopen gunstig, maar toch is het goed om een zwangerschap voor te bereiden, of je nu een man of vrouw bent. Een goede voorbereiding verhoogt de kans op een voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby. Aan de hand van een (anonieme) vragenlijst kan worden nagegaan of er misschien een risico is voor moeder en kind.